Kanouté - Distriktets snabbaste rightare till Runsten
2007-06-14 av: MBo 

Joel Åhlen-Nyström tar klivet från GGIK-juniorerna till Runstens A-lag.

Joel är fostrad i Strömsbro IF och har där spelat med Lyrberg och Bendrik som redan finns i Runsten. Nu kommer även den snabbe rightforwarden med sin ypperliga teknik till oss.

Joel har tagit DM-guld, RM-guld, vunnit Buster Cup och spelat flera år i distriktslaget. Andra meriter, enligt honom själv (järnkamin som han är), är att han tunnlat Jesper Lyrberg på innebandyplanen - med en fiskars-spade modell äldre. Att han dessutom tagit dyckarcert kanske inte alla vet.

Han kommer trots det inte bara att tillbringa tiden fiskande framför motståndarmålet utan Joel är en väldigt hårt arbetande spelare som kommer att göra nytta över hela planen.

Några ord om Joel som spelare:

Vi har haft ögonen på Joel under ett par säsonger och vet att han kommer att lyckas mycket bra i Runsten. Han har bra teknik, snabbhet och en härlig fighterinställning och kliver aldrig undan. Det är egenskaper som kommer att vara mycker värdefulla i Runsten. Att han dessutom har bra spelsinne och ett giftigt skott gör honom till en mycket komplett spelare.

Anledningen till att han nu väljer Runsten är att han hoppas få speltid och utvecklas. Han anser Runsten vara en förening på uppgång som vågar satsa på unga spelare. Det känns mycket bra för oss att höra det och vi ser fram mot ett givande samarbete. 

Vi är glada att kunna presentera Joel som nyförvärv och hälsar honom varmt välkommen till föreningen.

/Kent Nilsson

 


Tillbaka...