Cupernas Cup väntar i helgen
2007-09-06 av: MBo 

Herrlaget åker till Uppsala.

I Uppsala kommer Cupernas Cup avgöras i helgen. IBK Runsten deltar och har lottats i Grupp 1. I den gruppen finns även Hässelby SK IBK, IK Sirius IBK samt Visby IBK. Utförligare presentation av dessa lag finner ni nedan. Matcherna kommer att spelas i Allianshallen och de kommer att var 3x20 minuter långa (effektiv tid tre sista minutrarna). Första gruppspelsmatchen spelas under fredagen och de övriga två på lördag. Eventuella slutspelsmatcher avgörs på söndag.

Hur det går i cupen kan ni, förutom här, följa på hemsidan för Cupernas Cup. Övriga gästrikelag som deltar är IBK Alba och Gävle GIK.

Hässelby SK IBK - Ett lag som satsar på serieseger i Division 1 Mellersta. Förra säsongen slutade de på andra plats, tolv poäng bakom seriesegrande Västerås IBF. Hässelby kom på besök i Gävle för fyra veckor sedan för en träningsmatch. Den gången gick vi segrande ur striden med 4-1. Matchstart Fredag 19.45.

IK Sirius IBK - Tappade segern i Division 1 Norra förra året till Gävle GIK med en sekund kvar av serien. Sirius är dock ute efter revansch denna säsong och siktar på att gå upp i Svenska Superligan (SSL) vilket serieseger innebär. Sirius har fördelen av att man själva är från Uppsala och spelar matcher och tränar i Allianshallen. Laget vann för övrigt Cupernas Cup 2005. Matchstart Lördag 12.30.

Visby IBK - Har under de senaste åren satsat på att ta sig upp i Division 1, dock utan att lyckas. Laget hör hemma i Division 2 Östra Svealand och slutade där på tredjeplats, sju poäng bakom både kvalplats och serieseger. Tränare för gotlänningarna är Mika Packalén som två gånger fört Balrog IK till SM-final, varav en seger (2004). Packalén själv har dessutom utnämnts till årets tränare i Elitserien två gånger, 2002 och 2004. Matchstart Lördag 17.45.


Tillbaka...