Grattis till EM-silvret!
2009-07-25 av: MBo 

Sveriges U19-damer har idag tagit EM-silver i fotboll, ledda av Calle Barrling som utbildat även IBK Runstens ledare. Vi gratulerar Calle och hela laget till en mycket bra prestation.

Calle Barling, förbundskapten, ledde idag Sverige till ett silver i EM för flickor 19 i Vitryssland. Grattis till silvret Calle och tack för senast.


Calle gästade Runsten i början på maj där han höll ett omfattande, innehållsrikt och uppskattat föredrag runt "Spelaren i centrum", som samtliga våra ledare i Runsten kunde ta del av. Calle berättade bland annat om sitt sätt att se på talang och hur man tar hand om talanger.


Detta var ett av flera utbildningstillfällen som Runsten haft denna säsong och förutom Calles föreläsning skickade Runsten i år ner fyra deltagare till innebandyns elitkonvent. Där deltog vi i alla seminarium, vilka hölls av välkända ledare som haft stora framgångar internationellt inom ett antal olika idrotter. Exempel på föreläsare var innebandyns nuvarande förbundskaptener (dam & herr), fystränare för elitserielag i hockey, svensk förbundskapten i tennis mfl. Vi fick där ta del av deras ledarfilosofier och det senaste, hetaste och mest aktuella inom forskning kring talangutveckling och vad som är viktigt för utveckling av spelare.


Sammanfattningsvis är expertisen enig om att man skall se individen och inte försöka stöpa alla i samma form. Citatet "Om alla tränar på samma sak och samma sätt blir alla lika bra/dåliga" är något flera internationellt erkända och framgångsrika ledare säger och vi inom IBK Runsten försöker ta till oss och jobba efter.
Avslutningsvis - ett stort grattis Calle Barrling, en framgångsrik och omtyckt ledare! Tack för de insatser du hittills gjort för oss i IBK Runsten.


Tillbaka...