Tysk landslagsman till Runsten!
2009-07-26 av: MBo 

Vi hälsar Magnus Gaude varmt välkommen till IBK Runsten. Han kommer närmast från Sandviken IBK där han gjort två säsonger i division tre. Magnus är en rutinerad spelare med bra teknik och bländande snabbhet som främsta vapen.

Magnus Gaude är en välkänd profil i innebandykretsar och var bland annat framträdande när Tyskland vann B-VM guld 2008, vilket han rankar som sitt främsta innebandyminne hittills. Moderföreningen är Aston och Magnus har spelat flera säsonger med IBK Alba i division ett.

Andra meriter som inte alla vet är att en yngre version av herr Gaude vunnit SM-guld i bandy (U-17) och att han är en fruktad korpmästare i pingis!

Båda i klubblag och landslag är han känd för att alltid göra sitt bästa, aldrig gnälla och i alla lägen vara en lojal lagspelare. Förutom att vara riktigt teknisk är Magnus snabb både i löpningar med och utan boll samt i vändningar, vilket gör honom till en bra forward som kan skapa ytor till sig själv och sina medspelare.

På frågan varför han väljer IBK Runsten svarar Magnus: "Jag har inte några tidigare erfarenheter från klubben. Men intrycket jag har fått är att det är en seriös och väl organiserad förening som tar hand om och utvecklar spelarna på ett bra sätt." - Det tackar vi för och hoppas kunna ge även Magnus Gaude en positiv utveckling under den kommande säsongen.  För att bli årets vassaste Runstensspelare skall Gaude ge allt och bjuda på en och annan uppsnurrning!

Att vi lyckats knyta till oss Magnus Gaude ger en bra stabilitet åt vårt unga lag och hans snabbba vändningar kommer att skapa ytor åt laget. Hans positiva inställning, lojalitet och kämparvilja gör honom till en bra ledargestalt för många av våra unga spelare. Gaude representerar därigenom precis det vi letat efter och vi hälsar Magnus varmt välkommen till IBK Runsten!

Avslutningsvis ett till citat från Magnus för att öka Er nyfikenhet ett snäpp: "Det är en utmaning för mig som spelare att komma till Runsten och jag har bra erfarenheter av den nya tränarduon".  - Håll alltså ögonen öppna för relativt snart skall den nya tränarduon presenteras.


Tillbaka...