Runsten och Aston laddar för ny säsong
2009-09-18 av: MBo 

På söndag drar innebandysäsongen i gång för Runsten och Aston i division 2 södra norrland. För Sandvikslaget Aston hägrar en topplacering i serien och för Runsten är målet att bli bland de nio bästa lagen.

På söndag drar innebandysäsongen i gång för Runsten och Aston i division 2 södra norrland.
För Sandvikslaget Aston hägrar en topplacering i serien och för Runsten är målet att bli bland de nio bästa lagen.

 

Runsten som ramlade ur division 1 förra säsongen har ett ganska färskt lag och oprövat lag, men höga förväntningar på säsongen.

– Vår målsättning är att komma bland de nio första så vi får spela i nya ettan nästa säsong. I år är vi nya och orutinerade Runsten men nästa säsong ska vi vara med och utmana i toppen, säger tränaren Jimmy Rödlund.

Innebandys seriesystem förändras nästa säsong och man inför en allsvensk serie under superligan. Det betyder att den här säsongens division 2 blir division 1 och för att spela i division 1 nästa år gäller det för lagen i division 2 att komma bland de nio första.

Endast sex spelare finns kvar sedan förra säsongen i Runsten och laget har fyllts på med spelare från det egna juniorlaget och spelare från lägre divisioner.

– Jag är ödmjuk inför att det är svårt för många av spelarna att komma underifrån och från juniorspel och direkt prestera i division 2. Det blir tufft men vi är rustade för kamp, säger tränaren Jimmy Rödlund som även han är en av de nya i laget den här säsongen.

Runsten premiärspelar borta mot ett av de favorittippade lagen, MIK Västerås på söndag. Även Aston får en tuff inledning av serien då premiären är på bortaplan mot ytterligare ett favorittippat lag, Norrby.

Sandvikslaget Aston som slutade fyra i division två södra norrland förra säsongen satsar nu ännu högre.

– Fjärdeplatsen från förra säsongen är klubbens bästa någonsin men i år har vi potential att vinna serien, säger tränaren Johan Haglund.

– Fast man kan inte äta upp elefanten på en gång, man får dela upp den i bitar, säger han och menar att Aston tar en match i taget.

Aston har gjort många bra värvningar och bland de andra lagen är Aston klara seriefavoriter.

– Vi har 1.90 i odds för att vinna serien och Västerås som många tror är den värsta konkurrenten har 3.20 men det är bara kul att vara favoriter, konstaterar Johan Haglund.

Fakta

Premiäromgången i division 2 södra norrland.

Torsdag: Falun Ungdom–Borlänge, Lördag: Hudik/Björkberg–Hedemora, Hagfors– Sala Silverstaden, GS 86 AIF–Surahammar, Söndag: Norrby IK–Aston, MIK Västerås–Runsten.

IBK Runsten

Placering i fjol: Sist i division 1 norra, spelar i år division 2 södra norrland.

Nyförvärv: Jimmy Rödlund (tränare), Ove Lindgren (tränare), Martin Bergström, Kristoffer Jansson, Robin Johansson, Alex Persson (alla från juniorlaget), Marcus Larsson, Göran Forssell, Magnus Gaude, Henrik Bergendahl (Sandvikens IBK), Philippe Hansson (IK Brynäs), Mikael Andersson (IBK Alba).

Förluster: Anders Höglund, Johan Wikenius (Storviks SK), Tomas Jansson, Jesper Lundgren, Mattias Sparring, Jakob Sandström (Gävle GIK), Tomas Halling, Jesper Lyrberg, Niklas Ryman (IBK Aston), Morgan Wahlberg (Alunda), Joakim Sandblom (slutat), Kristian Becker (IK Sätra), Oscar Bendrik (flyttat till annan ort), Kim Eriksson (jobb i utlandet).

Målsättning: Att vara bland de nio första och ta en plats i den nya division 1.

Seriefavoriter: IBK Aston.

IBK Aston

Placering i fjol: fyra i division 2 södra norrland.

Nyförvärv: Jonatan Hedström, (GGIK), Tomas Halling, Jesper Lyrberg (IBK Aston), Niklas Lindkvist, Mathias Nilsson (IBK Alba), Alexander Johansson (Granlo), Fredrik Jansson (från juniorlaget).

Förluster: Mattias Gillving (flyttat till annan ort), Gustav Nilsson (flyttat till annan ort), Fredrik Eriksson (gör lumpen), Tommy Karström (har dragit ner och spelar i b-laget), Fredrik Lundin (Hässelby), Björn Karlsson (Hofors), Peter Björklund (Tolvfors), Fredrik Selgeryd (slutat).

Målsättning: Att vara med i toppen.

Seriefavoriter: Jag tror att det kommer stå mellan fyra lag, VIK, Norrby, Surahammar och så vi då, men om jag måste välja någon så tror jag på oss!

 


Tillbaka...