Runstenar vi minns, del 1
2010-12-10 av: Web 

I matchprogrammen till hemmamatcherna har vi vid ett antal tillfällen publicerat texter om Runstenar vi minns, det vill säga för detta Runstensspelare. Dessa kommer även att dyka upp på hemsidan med jämna mellanrum. Först ut är "Den tyske landslagsbacken".

Fredrik Hartwig, som var med redan under Runstens första säsong, spelade mellan 1992 och 2007. På 209 matcher gjorde den offensive backen 204 poäng (57+147). Med det är han fyra i totala poängligan och den överlägset poängfarligaste försvararen i Runstens historia. Närmaste back efter Hartwig i poängligan står på 64 poäng.

Hans främsta egenskaper som innebandyspelare var snabbheten, förmågan att alltid komma ut med bollen efter sargnärkamper, hans spelsinne och framför allt viljan att vinna. Han var både en viktig del i power play, där han med sin rightfattning stod längst bak som "point" för att dirigera spelet, och i box play där hans snabbhet och förmåga att täcka skott kom väl till pass.

Runsten var det enda klubblag Hartwig spelade för men däremot representerade han Tyskland i landslaget eftersom hans far var tysk. Den numera snart 34-årige backen, som spelade i tröja nummer 5, fick chansen att delta i flera VM-turneringar för Tyskland. 2002 blev han delad 27:a i VM:s poängliga och fyra år senare i VM på hemmaplan i Sverige var han delad 35:a.


Tillbaka...