Runstenar vi minns, del 2
2011-01-02 av: Web 

I andra delen av Runstenar vi minns presenterar vi grundaren Säven.

Andreas Sävström växte upp på Runstensvägen i Bomhus och var en av de två initiativtagarna (Mathias Bondeson den andre) till att år 1992 starta upp ett innebandylag som fick namnet IBK Runsten. Under hela nittiotalet var den duon både spelande tränare samt ett otroligt vasst radarpar i förstakedjan där Sävström, alltid med #6 på tröjan, hade rollen som speluppläggare och Bondeson den som avslutare.

Säven spelade 173 seriematcher för Runsten och gjorde 351 poäng varav 161 mål och 190 assist. Det ger honom en tredjeplats i Runstens poängliga genom tiderna. Han spenderade även en hel del tid i utvisningsbåset och finns antecknad för 150 utvisningsminuter, näst mest i Runsten historia.

Som statistiken antyder så var Sävström främst en passningspelare med otrolig blick för spelet vilket gav många assist. När han väl avslutade hade dessutom ett fruktat skott, där slagskottet förmodligen var ett av de hårdare i Sverige på den tiden. Han ska bland annat ha slagit en straff genom att gå fram några meter från mittlinjen och sedan dra på ett slagskott i krysset förbi en överraskad målvakt.


Tillbaka...