Rollén presenteras
2013-05-18 av: Web 

IBK Runstens nya tränare presenteras.

Som det har gått att läsa i tidningarna så tar Joakim Rollén över som tränare i herrlaget efter Björn Zättlin. Rollén har varit spelande assisterande tränare senaste säsongerna. Han ligger tvåa i totala poängligan i Runsten med 264 mål och 235 poäng på 210 spelade matcher och har spelat 192 raka matcher. Senaste matchen han missade var under säsongen 2002/2003. Rollén ligger tvåa i samtliga kategorier bakom Mathias Bondeson förutom i utvisningsminuter där han innehar en fjärdeplats.

Webredaktionen ställde några frågor till Joakim.

Vad har gjort att du bestämt dig?
- Det var väl ganska nära inför förra säsongen också. Sista åren när jag har varit spelande assiterande tränare och ansvarat för taktik och hållit i träningar. Det arbetet har varit roligare än att själv spela. Så enkelt är det.
 
Nämn några saker som du tycker har kommer vara viktiga för att klara kontraktet i Allsvenskan.
- Man kommer väldigt långt på bra försvarsspel, vassa kontringar och ett effektivt power play. Sen ska vi utveckla övriga delar av spelet också.
 
Betydligt kortare resor i år, hur tänker du kring det?
- Det spar ju rätt mycket tid och en hel del pengar. Annars tycker jag inte att det var så farligt. Det svetsade samman laget på ett bra sätt.
 
Slutligen, över 200 matcher i Runstenströjan och naturligtvis många fina innebandyminnen, nämn tre stycken händelser som du rankar högt i karriären?
- Solklar etta är när vi vann kvalet mot Odelberg/Gustavsberg i sudden death och gick upp i näst högsta serien 2008. Personliga händelser är svåra att ranka men jag om jag får välja: mina två första mål i A-laget 2002 när vi vann mot med 7-2 mot IBF Falun, nu i Superligan. När jag gjorde 9 mål 2006 mot Norrby ovh 13 poäng mot MIK Västerås 2009.  För övrigt så var det någon grinig MIK-spelare som sa i sista minuten att jag var så dålig . Det var kanske var sant i och för sig, men jag tycker väl ändå att det gick rätt hyfsat den matchen i alla fall. 

Sportchefen Ove Lindgren om att Rollén som ny tränare i Runsten:
- Joakim Rollén lägger vid 26 års ålder innebandyklubban på hyllan för att ta över huvudansvaret på tränarsidan. Jocke är en mycket meriterad spelare, som under säsongen som var fungerade som assisterande och samtidigt spelare. Samtidigt som vi tappar en mycket viktig spelare så får vi hög kompetens i båset och fin kvalité på träningar. En tränare som ständigt försöker utveckla spelet. Har en ledarstil som är lugn och saklig och säger inget utan att noga ha tänkt i genom. Stort ansvar vilar på de tränare vi nu har att återigen ha samma fina dialog lagen
emellan, och de yngre som visar att dom har i allsvenskan att göra kommer också att få chansen. En spelare från fjolårets förstaline försvinner, svår att ersätta men det öppnar för andra och det ska bli ytterst intressant att se hur Runstens startuppställning i första allsvenska matchen ser ut. Jocke har ett mycket stort runstenshjärta och har som spelare betytt oerhört mycket, finns många målvakter som fått "vittja nätet" efter finurliga frislagsvarianter, passningar som skär som genom försvaret och även zorro. Vi önskar Jocke stort lycka till i sin nya roll och ser fram emot den allsvenska utmaningen tillsammans, säger Ove.

Tillbaka...