IBK Runsten-IBF Frösön
2015-02-28 av: Web 

Viktig seger i kampen om kvalplatsen till Allsvenskan. Uppdaterad med referat.

IBK Runsten – IBF Frösön 7-3 (2-0, 1-2, 4-1)
Skott: 22-23 (5-6, 5-7, 12-10)

Matchen startar ganska avvaktande och det känns att de är en match med 2 bra lag där man inte vill sälja sig i ett tidigt skede. 7.44 in i perioden ville dock Oskar Flybring annat när han på ett fint vis stänker dit 1-0 assisterad av Adam Andersson. Vi fortsätter trumma på och tycker båda lagen skapar en del chanser men vi är lite mer effektiva i våra lägen och leder därför välförtjänt med 2-0 efter den första perioden.

I den andra perioden tar Frösön över det mesta av spelet, skotten skrivs till 3-5 i denna period, 15 minuter in i perioden har vi 0 skott på mål, ingen vacker siffra. Frösön vinner perioden rättvist och borde väl skapat mer lägen med tanke på de spelövertag man faktiskt hade.

Vi är inte särskilt nöjda efter första 2 perioderna med den prestation vi gjort, även fast resultatet såklart är bra med tanke på att vi möter ett väldigt bra lag. Vi lägger i en extra växel i den sista perioden, skapar bra lägen och vinner rättvist perioden med 4-1.

Även fast vi inte gör en toppmatch de första 2 perioderna så lyckas vi vinna mot ett topplag med 7-3, de är en styrka. Anledningen till att vi lyckas vinna denna match är helt klart vårt försvarsspel, vi lyckas hålla Frösön på utsidan och de lägen de skapar kommer mestadels i deras powerplay. I spel 5 mot 5 släpper vi inte in ett enda mål denna match, väldigt starkt.

Nu är det bara ladda batterierna för kommande helgs äventyr. På fredag är det kvartsfinal i JAS och på lördag en viktig bortamatch mot Ö-vik, viktiga poäng på spel i kampen om kvalplatserna.

Tillbaka...