Sammanfattning
2015-04-06 av: MBo 

Sportchef Ove Lindgren sammanfattar säsongen 2014/2015

Efter helgens kvalmatch borta mot Hudik inför storpublik på Håstaholmen så återstår endast DM av denna säsong. En säsong där Runsten gått igenom en generationsväxling, där mycket nytt har hänt. De lovande 96-spelarna har klivit in och gjort det väldigt bra, i kombination med legenden Bonden och rutinerade Tom Hansson så har vi fått ihop en in rejäl blandning av åldrar, där det finns en fin mix av ungdomlig iver och värdefull rutin.

En ung tränare vid rodret, Andreas Asp. Marcus Johansson assisterande och efter jul hjälp med matchcoachning av Lasse Hellström och Ove Lindgren. Målsättningen med årets säsong var att klara kvalplatsen, dvs topp 4. Och med fina insatser på vårsäsongen så uppnåddes det målet, tyvärr blev Hudik för svåra i kvalet och mitt tips är att dom kniper den allsvenska platsen. Dom är mycket vassa.

18 Januari så fick vi uppleva något fantastiskt i bortamatchen mot luleå. Mathias Bondeson gör sin 1000 poäng för sitt Runsten!!! En läcker assist där han lurar Luleåbackarna och skickar en delikat passning till Magnus Sjöberg som fick äran att göra målet. 1000 poäng, endast räknat i seriespel och på förbundsnivå, fantastiskt. Hyllningarna från innebandysverige lät inte vänta på sig, mycket på sociala medier och reportage i Innebandymagazinet, tidningsartiklar, radio mm och sist men inte minst så bjöds spelare och ledare som varit med under Bondens karriär in till Träffen, ett tal lästes upp av vår eminente speaker Urban Dahlenlund , lagen ställde upp och Mathias fick på ett värdigt sätt mottaga blommor, foto, matchtröja från Runsten och Roger Collin var på plats från Gästriklands innebandyförbund med blommor och en inbjudan till Euro floorball, stort!

Glädjande för Runsten är också att talangerna Fredrik Björkman och målvakten Patrik Bylund är uttagna i U19:s landslagstrupp, grattis! Runsten spelade in 33 poäng och gjorde 149 mål, samt 131 insläppta.

Poängbäst blev Fredrik Björkman som fick ihop 19mål och 23 ass, 42 poäng Karl Stenegren 19 mål, 13 ass, 32 poäng Tom Hansson 17 mål, 11 ass, 28 poäng Mathias Bondeson 12 mål, 16 ass, 28 poäng Linus Skarin 19 mål, 5 ass, 24 poäng (debutsäsongen!) Sen gjorde lagkapten Joakim Brolin 21 poäng samt Oscar Flybring och backen Adam Andersson 20 poäng var.

Adams 20 poäng som back och i en debutsäsong imponerar, dessutom suddenavgörande från Adam två dagar i rad i Västerbotten. Adam liksom de övriga kan kvittera ut fullt godkänt, många mycket fina insatser och med lite mer jämnhet och ett års erfarenhet på flera nu så ser detta intressant ut.

JAS-laget gjorde en stark säsong och var nära att ta sig hela vägen till Innebandyfesten. Nu slutade det med en sudden death-förlust i kvartsfinalen mot Farsta.

Stort tack till alla som hjälpt till och stöttat Runsten, ni är ovärderliga, härligt stöd från läktaren och ett värmande engagemang.

Tack för denna säsong Runsten.

Sportchef Ove Lindgren

Tillbaka...