Hudik/Björkberg-IBK Runsten 5-8
2015-08-17 av: Web 

Seger på bortaplan mot Allsvenska Hudik/Björkberg. (På bilden f.v. nyförvärven Philip Mellquist, Per-Emil Johansson, Oscar Haglund och Anton Mellquist)

Runsten åkte på Söndagen till Hudiksvall för att möta allsvenska Hudik/Björkberg. En intressant match inte minst med tanke på att fjolårets Runstenstränare Andreas Asp nu återfinns i Hudik.

Ett Runsten som har mycket nytt i leden och som idag fick se ytterligare ett nyförvärv göra debut, nämligen Per-Emil Johansson som är en mycket kreativ och rutinerad spelare. Vass rightare som närmast ansluter från Strömsbro, även representerat Saik. Per Emil blev målskytt direkt och gör en riktigt bra debut i den röda tröjan.

I kassen idag så har Felix Jakobsson fått förtroendet, han står för en jättefin insats och gör många fina räddningar. Runsten vinner matchen med 5-8 och svarar för en bra laginsats. Efter matchen så blev det straffläggning med 5 straffar var för respektive lag, Felix spikade igen så även där gick vi idag segrande med 2-0 (straffmål av Mathias Bondeson och Oscar Flybring)

Oscar Haglund bryter många Hudikanfall, målskytt och härliga uppspel. Bröderna Mellquist tillsammans med Bonden är ett ständigt orosmoment för Hudik, Philip 2 målsskytt. Axel Johansson stark, tuff och orädd svarar även han för 2 mål. Viktor Wieveg, Oscar Flybring och som tidigare nämnt Per-Emil ett mål var. Anförda av dagens lagkapten Adam Andersson så kan hela laget kvittera ut godkänt idag, nu väntar ny träningsvecka och fortsatt hårt jobb.

Korrekta skottstatistiken är 24-22(seket rapporterade 42-18??), frågade även om slutresultatet var 8 eller 9, jaja, blir säkert bättre när serien drar igång, och även de omdöpta spelarna med nya efternamn får en chans att heta deras korrekta namn:)

Tack för idag Hudik och lycka till i allsvenskan!

Mål Runsten:
Axel Johansson 2
Philip Mellquist 2
Oskar Flybring
Per-Emil Johansson
Viktor Vieweg
Oscar Haglund

Assist Runsten:
Marcus Hedman 2
Oskar Flybring 2
Mathias Bondeson
Oscar Haglund
Adam Andersson

Tillbaka...