Matchreferat
2005-02-02 av: MBo 

Inför hela 250 personer i Valbo Sportcentrum vann Runsten seriefinalen i div 3 mot Skutskär med 6-3.

Inför hela 250 personer i Valbo Sportcentrum vann Runsten seriefinalen i div 3 mot Skutskär med 6-3.

En tät defensiv och en kanoninställning med hårt jobb och stor offervilja hos samtliga låg bakom segern. Inför matchen hade vi pratat om att vi måste se upp med främst två saker, Skutskärs diagonalpass och deras snabba frislag. Trots det så åkte vi på ett frislagsmål redan efter 2 minuter… Första halvan av perioden skapade Skutskär en hel del chanser och vi släppte till alldeles för många diagonalpass. Trots det lyckades vi kvittera på vårt första skott på mål efter 5 minuters spel. Joakim Rollén gjorde målet på ett skott som inte såg allt för otagbart ut. Efter ca halva perioden lyckades vi täta till defensiven och även börja skapa chanser framåt. Morgan Wahlberg sköt sitt ”patenterade” dragskott från backplats och vi var nu i ledning. Minuten senare sköt Nisse Olsson i ribban från halva plan när målvakten var skymd. Inget mer mål i denna period och avslutningen var ganska jämn. Skutskär hade mycket boll medan vi försvarade oss bra. Tyvärr tappade vi bollen lite väl enkelt i anfallszon och våra anfall blev oftast för korta. Dom fick gånger vi fick till längre anfall skapade vi lägen.

Trots en tung inledning på andraperioden, 2-2 redan efter 28 sekunder, så tog vi över matchen mer och mer. I mitten av perioden fick vi även chansen att spela powerplay men inget mål denna gång. I slutet av perioden bjöd vi seriens poängkung, Fredrik Ellström, på öppet mål sedan vi slarvat med en bakåtpassning. Turligt för oss så fick han inte någon bra träff på den studsande bollen och den gick utanför. Halvminuten senare sköt en back i Skutskär rätt på en täckande Jörgen Lindström som snyggt tog med sig bollen på volley och fri med målvakten sköt han distinkt in viktiga 3-2 till oss med 48 sekunder kvar av perioden. Skotten till oss i andra perioden med 9-4 och det känns bra inför avslutningen. Defensivt var det en riktigt bra period.

Den tredje perioden innebar även den att Skutskär hade mycket boll medan vi försvarade oss ypperligt. Skutskär fick ta svåra avslut som oftast täcktes bort. Dom skott som kom fram räddade allt som oftast en storspelande Mikael Ölund i kassen. Efter 8 minuters spel kontrade vi snabbt där Lindström friställde Henrik Hedlund. Ett slag på klubban när Henke skulle avsluta innebar straff. Fram klev Nisse Olsson och sköt snyggt in 4-2. Endast 16 sekunder senare följde backen Peter Kandel med upp i ett anfall och sköt in 5-2 och nu kändes det ganska klart. Efter 12 minuters spel fick ännu en gång chansen i powerplay men inget mål denna gång heller. Lite för omständigt spel. Skutskär bollövertag skapade inte några jättelägen utan det farligaste läget var troligen istället Fredrik Hartwigs stenhårda bakåtpassning som Micke lyckades rädda med axeln (!). Med tre minuter kvar fick Skutskär en väldigt tveksam straff. Enligt den ena domaren skulle vår back Wahlberg ha befunnit sig innanför målvaktsområdet i en tilltrasslad situation men istället var det en motståndarforward som var innanför. Vilket även videofilmen från matchen visade i efterhand. Nu spelade det mindre roll, straffen sköts i stolpen. Med 2 minuter och 10 sekunder kvar fick ändå Skutskär lite hopp när laget gjorde 5-3 i spel sex mot fem. Skutskär fortsatte att chansa med tom kasse men istället sköt Rollén bollen mot det öppna målet. Dock så slog en back bort bollen med klubban två meter upp i luften. Straff till oss och även utvisning. Märkligt att regelboken inte tillåter domarna att döma mål när bollen är på väg mot det öppna målet innan regelvidrigheten. Denna straff missade dock Nisse Olsson. Det spelade inte någon roll för bara 3 sekunder senare sköt Hartwig ett dragskott i mål och matchen var avgjord. Sedan hände inte så mycket mer förutom att en motståndare försökte sänka Nisse med endast sekunder kvar. 2+10 minuter blev påföljden men visst borde det ha varit ett matchstraff.

En härlig seger och skönt att defensiven fungerade så bra. Väldigt positivt att vi inte drog på oss några utvisningar och gav Skutskär chansen att få spela powerplay. Ett litet minus för att vi tappade bollen för snabbt i anfallszon en hel del gånger. Samtliga spelare förtjänar dock beröm för denna laginsats.

Skott:
26-23 (8-7,9-4,9-12)

Tillbaka...