Matchreferat
2005-02-06 av: MBo 

Matchreferat från matchen mot Stensätra.

Viktig vinst mot Stensätra sent på fredagskvällen ute i Sandviken. Segersiffrorna stannade vid klara 5-10 (1-4, 2-4, 2-2).

En på pappret lätt match, men faktum var att Stensätra vunnit två raka matcher innan denna mot Storviks IF och Brynäs så det gällde för oss att hitta tillbaka till inställningen från förra helgen. Vi pratade innan match om hur vi skulle tagga till som mot Skutskär och täta bakåt och inte gå bort oss mot deras första femma bestående av en del rutinerade Alba-rävar. Efter att på uppvärmningen haft en mycket loj inställning så startar matchen ganska trevande. Men efter ca 6 minuter in i matchen så kliver Tobias Andersson in och gör 1-0 på pass av Peter Pettersson. Redan halvminuten senare så är det dags för Henrik Hedlund att ta plats på botbänken. Dock klarar vi av Stensätras powerplay utan att släppa till något mål. När vi sedan får chansen i powerplay 11 minuter in i matchen är det dags för våran för dagen nykomponerade powerplay uppställning att visa vad dom går för. Det behövs inte många sekunder för oss att skapa yta i mitten som Joakim Sandblom parkerar på och sedan glider P.Pettersson runt kassen för att snyggt slå in bollen till den friställde Sandblom som enkelt lägger 0-2 endast 9 sekunder in på powerplay spelet. Efter 0-2 målet slappnar vi av lite och Stensätra får läge efter retur att vispa in reducering till 1-2 efter ca 13 minuter. Dock två repliker av oss genom Henrik Hedlund respektive Tobias Andersson innan perioden är till ända.

Andra perioden rivstartar Stensätra med en reducering till 2-4 efter endast 34 sekunder , sedan får vi ca minuter efter det på nytt chansen i powerplay , denna gång spelar vi uselt och det blir inget mål denna gång. Efter halva perioden så gör vi det matchavgörande rycket , 4 mål inom loppet av 8 minuter gör att vi får ett 6 måls övertag som blir jobbigt för Stensätra att hämta in. Joakim Rollén inleder rycket med att göra två baljor efter 31 respektive ca 33 minuter och sedan tar Jörgen Lindström över de avslutande målen efter ca 36 minuter och ca 38 minuter. Där det avslutande målet kommer i boxplay där Jörgen blivit frispelad efter att sprungit ifrån Stensätras försvarare och sedan stänkt upp bollen högt och mitt i målet bakom målvakten. Stensätra får dock till en reducering bara minuten efter vårat mål efter en miss av Micke i målet vilket ger ställningen 3-8 inför periodvilan och sista perioden.

Tredje perioden startar väldigt svajigt och det gynnas Stensätra av som reducerar ytterligare en gång till 4-8. Cirka två minuter efter deras reduceringsmål får vi chansen att återta kommandot av matchen med ett nytt powerplay, men då spelar vi väldigt tillkrånglat och dåligt, så dåligt att Stensätra till och med lyckas kontra in ytterligare en reducering till 5-8. I det här läget byter vi powerplay uppställning helt och provar 5 nya man, dock utan resultat den närmaste minuten då Stensätra drar på sig ytterligare en utvisning och ny chans för första powerplay uppställningen, men återigen går vi lottlösa från övertaget. Matchen forsätter bölja lite fram och tillbaka och Stensätra träffar målramen ett par gånger (tror det var 3 st. ramträffar under hela matchen för dom) innan Nisse Olsson får tag på bollen på egen planhalva och likt Kandel älgar på över hela banan, förbi backarna och sedan lurar ner målvakten för att retfullt runda densamme och lägga in bollen för ställningen 5-9. Bara halvminuten senare, 52 minuter in i matchen, dödar Tobias Andersson definitivt matchen med sitt tredje mål för dagen och fastställer slutresultatet till 5-10.

Hetast i matchen var Tobias Andersson med 3+1, bra var även Joakim Rollén och Jörgen Lindström med 2+1 båda två.

Ok insats från vår sida, inställningen måste bli ett par snäpp vassare till kommande matcher för att bibehålla det till ett eventuellt kvalspel senare. Defensiven var lite svajigt men det kan ha sina förklaringar i att vi hade ett nytt backpar i Kandel/Tidsjö som inte fått mycket tid alls tillsammans och dessutom är Tidsjö helt färsk i laget. Nu ser vi fram mot Åmot nästa helg på Träffen där vi ska ha bättre inställning än denna match och se till att täta bakåt och ösa in framåt.

Tillbaka...